Lafarge, unul dintre cei mai mari producatori globali de ciment, a anuntat ca isi va vinde operatiunile din regiunea muntilor Ural (Russia), catre Buzzi Unicem, in schimbul sumei de 104 milioane euro, arata un comunicat al grupului francez.

Lafarge Ural Cement opereaza o facilitate de productie in Korkino, la 40 de kilometri sud de Chelyabinsk. Decizia de a vinde operatiunile din Rusia vine ca parte a obiectivului Lafarge de a-si reduce datoriile, dar si de ca parte a strategiei de fuziune cu elvetienii de la Holcim.

In urma vanzarii operatiunilor din zona muntilor Ural, Lafarge va ramane prezenta in Rusia in zona Moscovei, mai precis prin fabrica din Ferzikovo, inaugurata in luna mai a acestui an.

La inceputul lunii septembrie, Lafarge si Holcim, doi dintre cei mai mari producatori de ciment la nivel global, companii care in prima parte a acestui an si-au anuntat planul de fuziune la nivel global, au primit acceptul autoritatilor din Singapore pentru a crea un singur grup pe piata asiatica. Holcim Singapore si Lafarge Cement Singapore sunt prezente pe piata prin productia de ciment si betoane, dar si agregate. Autoritatile concurentiale din Singapore nu permit o fuziune intre doua grupuri daca acestea formeaza un grup mai puternic pe piata decat competitia. Chiar si asa, Lafarge si Holcim au indeplinit cu succes conditiile pentru a duce la bun sfarsit planul de fuziune pe piata din regiunea asiatica, asta deoarece atat Lafarge cat si Holcim nu se numara printre cei mai mari jucatori din Singapore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri