Permisiunea NATO de a furniza arme Kievului poate fi considerata complicitate la crime de razboi.

Promisiunea NATO de a furniza arme Kievului risca sa constituie o ingerinta in afacerile interne ale Ucrainei si o complicitate la crime de razboi, a declarat marti presedintele Dumei de stat (Camera inferioara a Parlamentului rus), Serghei Nariskin, citat de RIA Novosti in pagina electronica, potrivit Mediafax.

"Summitul recent al NATO nu a facut decat sa agraveze situatia. Aflam din diferite surse ca livrari de arme au fost promise regimului de la Kiev de unele state membre ale acestui bloc, ceea ce risca sa constituie o ingerinta in afacerile interne ale Ucrainei", a afirmat Nariskin, in deschiderea sesiunii de toamna a Dumei de stat. "As spune chiar mai mult, este vorba despre o complicitate la crimele de razboi comise in aceasta tara", a conchis presedintele Camerei inferioare a Parlamentului rus.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat, la finalul Summitului NATO de la Newport, in Marea Britanie, ca mai multi aliati sunt pregatiti sa furnizeze armament de inalta precizie Ucrainei si sa trimita consilieri militari in tara sa. Insa atunci cand a fost intrebat care sunt aceste tari, Porosenko a refuzat sa raspunda, invocand natura confidentiala a acestei informatii. Dar consilierul sau Iuri Lutenko a anuntat, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca este vorba despre Statele Unite, Norvegia, Italia, Franta si Polonia. Ministerele Apararii din tarile mentionate au dezmintit insa aceste afirmatii.

Sefii de stat si de guverne reuniti in Tara Galilor la 4 si 5 septembrie au decis sa consolideze in mod semnificativ cooperarea Aliantei Nord-Atlantice cu tari vecine Rusiei, si anume Ucraina, Georgia, Finlanda si Republica Moldova. NATO intentioneaza sa implice mai activ aceste state in manevre si programe de antrenament ale blocului militar. Organizatia a anuntat deja ca urmatoarele exercitii ale statelor NATO vor avea loc la jumatatea lui septembrie in partea de vest a Ucrainei. In plus, participantii la summit au anuntat crearea de catre statele membre a unor fonduri destinate modernizarii armatei ucrainene. Ele vor atinge doar 15 milioane de euro, dar o sursa de la sediul NATO sustine ca este vorba despre primele plati si ca suma va creste in viitor.

Sursa foto: Shutterstock.com/ Arme

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri