Un american a fost prins de soldatii sud coreeni in timp ce incerca sa ajunga in Coreea de Nord inotand pe raul care separa statul comunist de cel din sud, scrie The Guardian.

Omul a fost gasit pe malul raului Han, care separa cele doua state, la cativa zeci de metri de granita cu Coreea de Nord. Potrivit informatiilor, cetateanul de origine americana voia sa se intalneasca cu Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord. Granita dintre cele doua state este poate una dintre cele mai bine pazite din intreaga lume, fiind unul din locurile in care este foarte periculos sa treci. Sunt cunoscute cazuri in care locuitori ai Coreei de Nord au incercat sa traverseze ilegal spre sud, dar au fost tinta focurilor de arme venite de la gardienii care pazesc granita.

In urma cu un an, un cetatean de origine sud coreeana a incercat sa patrunda in statul comunist tot inotand, insa a fost impuscat mortal chiar de catre autoritatile din Coreea de Sud. Cele mai recente informatii legate de un american care ar fi incercat sa patrunda pe teritoriul Coreei de Nord inotand dateaza din 1996, cand Evan Hunziker a fost gasit fara imbracaminte si intr-o stare avansata de ebrietate.

In prezent trei cetateni de origine americana sunt retinuti in statul comunist: Kenneth Bae, Matthew Miller si Jeffrey Fow. Kenneth Bae a fost condamnat la 15 ani de munca pentru tentative impotriva statului Nord Coreean, Matthew Miller a fost condamnat la 6 ani de inchisoare din cauza ca si-a rupt viza de turist la controlul vamal, in timp ce Fawle a fost gasit vinovat pe motiv ca si-a uitat in camera de hotel biblia, urmand sa fie judecat curand.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri