Vladimir Putin i-a transmis omologului sau ucrainean, Petro Porosenko, ca Rusia isi poate trimite trupe in doua zile la Riga, Vilnius, Tallin, Varsovia si Bucuresti, noteaza joi cotidianul german Sueddeutsche Zeitung.

Liderul ucrainean l-a informat despre aceasta amenintare pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in timpul vizitei efectuate de acesta la Kiev vineri, adauga Sueddeutsche Zeitung, citat de Bloomberg. "Daca vreau, trupele ruse pot sa ajunga in doua zile nu doar la Kiev, ci si la Riga, Vilnius, Tallinn, Varsovia sau Bucuresti", i-ar fi spus Putin lui Porosenko, potrivit cotidianului german, care citeaza un document al Uniunii Europene, arata Mediafax.

Daca se va confirma, aceasta va fi prima amenintare explicita a liderului rus la adresa unor state membre ale Uniunii Europene si NATO. Intrebat despre aceste informatii, purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat: "Nu comentez despre semne de psihoza in masa".

Anterior, presedintele rus, Vladimir Putin, s-a laudat ca poate cuceri Kievul in "doua saptamani", intr-o discutie prin telefon pe care a avut-o cu presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso.

Intr-un articol publicat la 1 septembrie de cotidianul italian La Repubblica, Jose Manuel Barroso a relatat ca Putin nu a vrut sa raspunda la intrebarile sale privind prezenta soldatilor rusi in Ucraina si s-a aratat amenintator: "Daca vreau, iau Kievul in doua saptamani".

Bruxelles se abtine de la comentarii

Comisia Europeana a refuzat joi sa comenteze informatiile de presa privind declaratiile amenintatoare ale presedintelui rus Vladimir Putin, care vizau direct state europene, inclusiv Romania, relateaza AFP.

Dupa informatiile publicate joi de Sueddeutsche Zeitung, Comisia Europeana a declarat ca nu intentioneaza sa-si "duca diplomatia in presa" si nici sa "comenteze extrase ale unor conversatii confidentiale". "Ceea ce conteaza pentru UE este sa contribuie la o pace durabila, la prosperitate si la stabilitatea Ucrainei", a adaugat purtatoarea de cuvant Pia Ahrenkilde Hansen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri