Incidentul de securitate de la sediul presedintiei americane a fost provocat de un barbat neinarmat care a reusit sa patrunda in curtea si in interiorul Casei Albe, la doar cateva minute dupa plecarea presedintelui Barack Obama.

Omar Gonzales, in varsta de 42 de ani, a sarit gardul si a patruns in curtea Casei Albe, dupa care a intrat in cladirea Presedintiei SUA prin zona North Portico, a declarat Ed Donovan, purtatorul de cuvant al Secret Service, potrivit Mediafax.

Jurnalisti si membri ai administratiei au fost evacuati pentru scurt timp, vineri seara, de la Casa Alba, dupa ce o persoana a sarit gardul care o inconjoara, relateaza AFP. Presedintele american, Barack Obama, nu se afla la Casa Alba in momentul evacuarii. El urcase cu cateva minute mai devreme la bordul unui elicopter prezidential al Marine One pentru a se deplasa la Camp David, unde va petrece weekendul in familie. Jurnalistii s-au intors in cladire dupa aproximativ o ora.

Potrivit unui agent al Secret Service, citat de presa americana, operatiunea de evacuare a fost lansata dupa ce o persoana a sarit gardul care inconjoara gradina Casei Albe. Omar Gonzalez, domiciliat in Copperas Cove (Texas), a fost retinut si transportat la Spitalul GW pentru o evaluare medicala. Barbatul va fi inculpat pentru patrundere ilegala in complexul prezidential.

Se intampla frecvent ca persoane sa sara gardul pentru a patrunde in curtea Casei Albe, dar au fost foarte rare cazurile cand intrusii ajung in interioriul sediului Presedintiei SUA. "Locul in care a ajuns intrusul este inacceptabil", a admis un oficial din cadrul Secret Service.

Sursa foto: Flickr/Gage Skidmore

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri