Armata ucraineana si insurgentii prorusi incep sambata implementarea memorandumului semnat la Minsk, care prevede consolidarea armistitiului prin instituirea unei zone demilitarizate intr-un perimetru de 30 de kilometri stabilit pe linia de front.

Memorandumul are rolul de a consolida acordul de incetare a focului semnat pe 5 septembrie. Documentul a fost semnat vineri seara de reprezentantul Kievului, fostul presedinte Leonid Kucima, de ambasadorul rus in Ucraina, Mihail Zurabov, de reprezentanta OSCE, Heidi Tagliavini, si de liderii separatisti din Donetk si Lugansk, noteaza Mediafax.

Memorandumul contine urmatoarele prevederi:

  1. Armistitiul trebuie considerat general.
  2. Elementele militare trebuie sa se opreasca la linia de contact din 19 septembrie.
  3. Utilizarea armamentului si actiunile ofensive sunt interzise.
  4. In termen de 24 de ore, armamentul care are calibrul mai mare de 100 de milimetri trebuie sa fie retras cel putin 15 kilometri de linia de contact, ceea ce va permite stabilirea unei zone demilitarizate de 30 de kilometri.
  5. Stationarea armamentului greu este interzisa in zone rezidentiale.
  6. Este interzisa plasarea de mine antipersonal in perimetrul demilitarizat.
  7. Zborurile avioanelor militare sunt interzise deasupra zonei demilitarizate.
  8. Observatorii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) vor avea acces in zona demilitarizata.
  9. Toate grupurile armate, echipamentele militare, combatantii si mercenarii straini se vor retrage de pe teritoriul Ucrainei, sub supravegherea OSCE.

Conflictul militar intre Administratia prooccidentala de la Kiev si insurgentii prorusi dureaza de peste cinci luni, soldandu-se, potrivit estimarilor, cu aproape 2.900 de morti.

Denis Kornilov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri