Generalul american Philip Breedlove, comandantul fortelor aliate din Europa, a declarat sambata, in cursul unei reuniuni NATO de la Vilnius, ca fortele ruse se afla "in continuare pe teritoriul Ucrainei", relateaza AFP.

"In ceea ce priveste prezenta fortelor armate ruse pe teren, confirm ca ele sunt in continuare pe teritoriul Ucrainei", a declarat generalul Breedlove, fara a preciza numarul de militari rusi care ar fi in Ucraina. Generalul american a afirmat ca armistitiul incheiat pe 5 septembrie intre separatisti si fortele de la Kiev "exista doar pe hartie" si ca "ceea ce se intampla pe teren este cu totul alta istorie". "Dar speram ca aceasta situatie se va schimba", a adaugat el, potrivit Mediafax.

"Fluxul neincetat al fortelor ruse si al celor proruse peste frontiera face practic imposibila estimarea numarului lor", a declarat generalul, intr-o conferinta de presa la Vilnius. In cursul unei reuniuni de doua zile, sefii de stat major din cadrul NATO au discutat despre securitatea regionala si despre relatiile lor cu Rusia, in contextul in care o noua incetare a focului a fost semnata la Minsk intre separatisti si Kiev.

Generalul Breedlove si-a exprimat, de asemenea, speranta ca memorandumul semnat sambata va avea rezultate pozitive. La inceputul saptamanii, Breedlove a avertizat ca Rusia incepe sa utilizeze in Republica Moldova si in Transnistria scenariul "razboiului hibrid", aplicat in Ucraina.

Reprezentantii Kievului si separatistilor s-au inteles, sambata, asupra unui armistitiu si crearii unei zone demilitarizate pe o raza de 30 de kilometri in estul Ucrainei, au anuntat cele doua parti dupa sapte ore de negocieri la Minsk. Documentul de noua puncte prevede, in special, incetarea utilizarii armelor si o retragere cu 15 kilometri de la linia de contact a artileriei grele a celor doua tabere, a precizat fostul presedinte ucrainean Leonid Kucima..

photo.ua / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri