Peisajele superbe ale Toscanei au fost mult timp preferate de vizitatorii britanici, insa in ultima perioada aceasta regiune incepe sa fie un loc unde vin oligarhii rusi, atat pentru a putea trai intr-un mediu cu o importanta cultura, dar mai ales pentru a evita sanctiunile impuse de occidentali tarii din care provin, potrivit „The Guardian”.

Unul din motivele stabilirii milionarilor rusi in Toscana este faptul ca vor sa-si continue afacerile din zona apuseana, lucru dificil daca ar fi ramas in Rusia si ar fi fost vizati de o parte din sanctiunile impuse de UE sau SUA in materie financiara, raspuns al statelor occidentale la modul in care au ales sa actioneze cei de la Moscova in cazul Ucrainei.

„Incursiunea rusa” in Toscana are loc la 20 de ani de la moartea lui Harold Acton, cel care a promovat prin scrierile sale aceasta zona si care i-a incurajat pe britanice sa vina in Italia pentru a-si petrece vacantele. Insa, Toscana pare sa se schimbe dupa cum arata si Dimitri Corti, seful unei agentii imobiliare din Florenta: „Suntem interesati mai putin de piata din Marea Britanie – aceasta cheltuieste putini bani”. Este mult mai usor sa gasesti rusi cu bani dispusi cumpere o casa frumoasa in aceasta zona a Italiei.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri