Apple, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume, a reusit sa depaseasca un nou record de vanzari, dupa ce noile modele iPhone 6 si iPhone 6 Plus au depasit pragul de 10 milioane de unitati comercializate, noteaza CNET.

“Vanzarile iPhone 6 si iPhone 6 Plus ne-au depasit asteptarile in primul weekend de la punerea spre vanzare si nu putem fi mai fericiti de atat”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple, intr-un comunicat.

In acest an iPhone 6 si iPhone 6 Plus aduc schimbari mai ales in ceea ce priveste dimensiunile acestora, Apple renuntand pentru prima data dupa ani de zile la smartphone-ul cu ecran de cel mult 4 inch in favoarea unora cu diagonale mai mari. Astfel, iPhone 6 dispune de un ecran de 4,7 inch, in timp ce iPhone 6 Plus are un ecran de 5,5 inch.

In cursul saptamanii trecute Apple preciza ca a primit nu mai putin de peste 4 milioane de modele iPhone 6 si iPhone 6 Plus in primele 24 de ore. Spre comparatie, in urma cu doi ani de zile, la lansarea iPhone 5, Apple a primit circa 2 milioane de precomenzi, iar in primul weekend de vanzare a comercializat nu mai putin de 5 milioane de unitati. Anul trecut, Apple a introdus in premiera pe piata doua modele de telefoane – iPhone 5S si iPhone 5C, cele doua modele reusind sa fie vandute in 9 milioane de unitati in primul weekend.

iPhone 6 are sansa sa devina cel mai bine vandut gadget in cei aproape 40 de la aparitia pe piata a Apple.

Cozi interminabile la magazinele Apple

Mii de cumparatori au stat ore in sir la coada sa cumpere noile iPhone 6, pe care Apple le-a lansat la inceputul lunii septembrie si care au fost puse spre vanzare in magazinele din SUA, Marea Britanie, Australia, Hong Kong, Singapore, Franta, Germania si Japonia.

Debutul comercial al noilor smartphone-uri iPhone 6, dotate cu ecrane de 4,7 si 5,5 inci, a generat cozi interminabile. In New York, fortele de ordine au fost nevoite sa imprejmuiasca zona din jurul unui magazin Apple, din cauza unei cozi de peste un kilometru, in timp ce coada de la un magazin Apple din Londra era formata din mai mult de 1000 de persoane.

Lansarea iPhone 6 este cel mai important eveniment al Apple din acest an. CEO-ul companiei, Tim Cook, estimeaza ca noile modele vor sustine ritmul de crestere al vanzarilor la un nivel cel putin similar celui de anul trecut

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »


Setari Cookie-uri