Intalnirea dintre premierul japonez Shinzo Abe si presedintele rus Vladimir Putin a fost suspendata pe fondul tensiunilor legate de situatia din Ucraina si sanctunilor japoneze impotriva Moscovei, a informat marti presa locala, citata de AFP.

Cele doua tari au convenit asupra principiului unei vizite a liderului rus in Japonia in toamna, dar Washingtonul a cerut Tokyo sa suspende acest proiect, a anuntat agentia de presa Kyodo News, citand surse guvernamentale.
Pentru Guvernul japonez este important sa ramana in aceeasi nota cu Occidentul si de aceea calca pe urmele Statelor Unite si Uniunii Europene impunand sanctiuni Rusiei ca reactie la criza ucraineana, subliniaza Kyodo, potrivit Mediafax.

Japonia ar vrea sa il poata primi pe Vladimir Putin in primavara dar totul va depinde de starea relatiilor dintre Washington si Moscova, adauga agentia. Cotidianul Sankei Shimbun a estimat ca vizita presedintelui rus va fi amanata pana la inceputul anului viitor cel mai devreme.

Forumul de cooperare economica din Beijing, prilej de intalnire

Liderii japonez si rus ar putea totusi sa profite de ocazia Forumului de cooperare economica Asia-Pacific care are loc la Beijing in noiembrie pentru a discuta. Scopul autoritatilor japoneze este de acum sa "organizeze un summit cu ocazia forumului de cooperare economica", a adaugat Kyodo.

Inainte de izbucnirea crizei ucrainene, Abe a cautat activ sa consolideze relatiile diplomatice si economice cu Rusia in scopul de a rezolva un diferend de durata privind insulele Kurile din sudul arhipelagului anexate de trupele sovietice in ultimele zile ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar revendicate in continuare de Japonia.
Aceasta disputa impiedica Tokyo si Moscova sa semneze un tratat de pace oficial.

Sursa foto: Vladimir Putin/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri