10. Auckland, Noua Zeelanda

10. Auckland, Noua Zeelanda

Auckland a primit note mari la educatie (10) si la sanatate (9,5). O treime din populatia Noii Zeelande traieste in Auckland, in cel mai mare centru comercial din tara. Cele mai mari industrii din oras sunt turismul, arhitectura marina si industriile specializate. Pe langa acest lucru, 80% din oras se considera a fi zona rurala, astfel dezvoltarea rurala este o alta industrie majora acolo.

Sursa foto: Shutterstock/Auckland

9. Perth, Australia

9. Perth, Australia

Perth este cel mai mare oras din Australia de Vest. Mineritul si industriile minerale sunt principalele activitati din oras. In plus, Perth are, conform Guvernului din Australia de Vest, rafinarii petroliere, uzina de prelucrare a otelului, rafinarie de prelucrare a bauxitei, centru de desalinizare, centrala electrica, rafinarie de prelucrare a nichelului.

Sursa foto: Shutterstock/Perth

8. Helsinki, Finlanda

8. Helsinki, Finlanda

Cele mai mar industrii din Helsinki sunt din domeniul alimentatiei, metalurgiei si procesarii chimicalelor, tipografiei, textilelor vestimentare si a manufacturizarii echipamentelor electrice. Peste 50% din importurile din Finlanda merg in Helsinki, desi multe bunuri sunt exportate in alta parte. In plus, Helsinki a devenit un centru major de dezvoltare in Europa. In 2013, sectorul jocurilor video a atins un nivel record al veniturilor de aproape un miliard de euro.

Sursa foto: Shutterstock/Helsinki

7. Sydney, Australia

7. Sydney, Australia

Sydney este capitala statului australia New South Wales. Orasul a devenit un centru important pentru tehnologia informatiilor si comunicatiilor in Australia. Mai mult, 42% dintre muncitorii din domeniul finantelor si al asigurarilor au afacerile localizate in Sydney. New South Wales vrea ca 12% din apa din Sydney, aproximativ 70 de miliarde de litri de apa pe an, sa fie reciclate pana in 2015.

Sursa foto: Shutterstock/Sydney

6. Calgary, Canada

6. Calgary, Canada

Marile companii din domeniul energiei globale aflate in Canada isi au sediul in Calgary, la fel cum si companiile din domeniul serviciilor bancare, industria cinematografica si TV precum si industriile creative sunt localizate in acest oras. Oamenii care traiesc in Calgary au cel mai mare venit/locuitor, dintre toate marile orase din Canada. Din 2004 pana in 2013 a fost o crestere de 16.7% in materie de joburi create in domeniul serviciilor bancare.

Sursa foto: Shutterstock/Calgary

5. Adelaide, Australia

5. Adelaide, Australia

Marile sectoare ale industriei din Adelaide includ medicina si asistenta sociala, serviciile tehnice, stiintifice si profesionale si serviciile din turism si alimentatie. Cele din urma au avut parte de cea mai mare crestere a numarului de angajati din 2006 pana in 2011, urmate de medicina si asistenta sociala.

Sursa foto: Shutterstock/Adelaide

4. Toronto, Canada

4. Toronto, Canada

21 dintre cele 30 de firme de avocatura, 7 din cele mai mari 10 firme de consultanta si 7 din cele mai mari 10 agentii publicitare din Canada sunt in Toronto. Peste 56% dintre angajatii din economia multifatetata din Toronto au atestari post-universitare sau duble specializari. Toronto este si cel mai mare centru de design din Canada si cel mai mare oras din America de Nord dupa New York si Boston. Industria de fashion mereu in schimbare din Toronto a contribuit cu o crestere de 550% in exporturile de haine din 1994 pana in prezent.

Sursa foto: Shutterstock/Toronto

3. Vancouver, Canada

3. Vancouver, Canada

Vancouver are una dintre cele mai atractive locatii pentru start-up-uri si a fost pe locul 9 in raportul Ecosystem Startup din 2012. Atat HootSuite cat si Avigilon au sediile in acest oras. In plus Vancouver este pe locul 3 in industria de film din America de Nord.

Sursa foto: Shutterstock/Vancouver

2. Viena, Austria

2. Viena, Austria

O mare parte a lucratorilor din Viena sunt muncitori in sectorul de lux, functionari publici si servanti publici, iar acest procent continua sa creasca. Peste jumatate dintre angajatii din industria serviciilor din Austria locuiesc in Viena. Per total, cea mai mare industrie cu cel mai accelerat ritm de crestere din Austria este turismul.

Sursa foto: Shutterstock/Viena

1. Melbourne, Australia

1. Melbourne, Australia

Marile industrii din Melbourne sunt cele din domeniul sanatatii si asigurarii sociale si a comertului in retail. Industria sanatatii si asigurarii sociale a avut parte de cea mai mare crestere a numarului de angajati, din 2006 pana in 2011, urmata de industria constructiilor. Melbourne este cunoscut ca fiind capitala culturala a Australiei si locul unde s-a nascut fotbalul australian.

Sursa foto: Shutterstock/Melbourne

Sursa foto: Shutterstock.com/Melbourne, Australia