Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe a afirmat ca presedintele Barack Obama a plasat pe locul doi "agresiunea rusa".

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a afirmat, miercuri seara, ca presedintele american Barack Obama a vorbit in discursul sustinut la Adunarea Generala a ONU despre cele mai importante amenintari, plasand pe locul doi "agresiunea rusa", relateaza Itar-Tass, potrivit Mediafax.

"In ceea ce priveste discursul presedintelui american, mentionez ca noi (rusii) am obtinut locul doi in topul amenintarilor la adresa securitatii mondiale", a afirmat Lavrov. Potrivit ministrului rus, "virusul Ebola ocupa primul loc in acest top prezentat de Obama, «agresiunea rusa in Europa» se afla pe locul doi. Deja pe locul trei se situeaza gruparea Stat Islamic si alti teroristi din Orientul Mijlociu".

"De asemenea, mi s-a parut ciudat ca Obama a afirmat in repetate randuri ca securitatea in intreaga lume a fost consolidata", a adaugat el. Lavrov a subliniat ca Moscova vrea sa solutioneze toate conflictele prin dialog, ci nu prin acuzatii unilaterale. Referindu-se la situatia din Ucraina si sanctiunile impotriva Rusiei, Lavrov a mentionat ca "sanctiunile sunt o problema a Statelor Unite, iar situatia din Ucraina este o problema a ucrainenilor". Presedintele american Barack Obama a declarat miercuri ca, in prezent, printre principalele subiecte se numara virusul Ebola, care "ameninta sistemele publice de sanatate in Africa de Vest si risca sa se extinda dincolo de frontiere". "De asemenea, agresiunea rusa in Europa ne aminteste de epoca cand natiunile mari le calcau in picioare pe cele mici, pentru a-si satisface ambitiile teritoriale", a adaugat Obama, citat de cotidianul The New York Times.

Sursa foto: Flickr/Marc Nozell

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri