Petro Porosenko declara ca partea cea mai dificila a conflictului cu insurgentii separatistii prorusi a trecut.

Partea cea mai dificila a conflictului cu insurgentii separatisti prorusi a trecut, crede presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, la cinci zile dupa memorandumul semnat la Minsk intre Kiev si rebeli, potrivit Mediafax.

"Nu am niciun dubiu asupra faptului ca partea principala, cea mai periculoasa, a razboiului deja a trecut, gratie eroismului militarilor ucraineni", a declarat Porosenko, citat de AFP. Pentru prima data de la inceperea confruntarilor armate in aprilie, niciun militar sau civil nu au fost ucisi in ultimele 24 de ore. Bilantul conflictului, in cinci luni, este estimat la 3.200 de morti. Porosenko a exprimat convingerea ca planul de pace va functiona, in pofida refuzului insurgentilor de a a accepta ofertele politice ale Administratiei prooccidentale de la Kiev.

Parlamentul de la Kiev a aprobat saptamana trecuta initiativa presedintelui Porosenko de a conferi "un statut special", care sa garanteze autonomie sporita regiunilor proruse, unde alegeri ar urma sa fie organizate in decembrie. Insa liderii separatisti prorusi au respins propunerea, intentionand sa organizeze alegeri pe 2 noiembrie. "Ucraina a suferit prea mult in tabara socialista pentru a permite ridicarea unei noi Cortine de fier la frontiera estica", a subliniat Porosenko. "De aceea, frontiera estica a Ucrainei este cel mai avansat avanpost al luptei pentru o Europa unita", a insistat liderul prooccidental de la Kiev.

Sursa foto: Flickr/Public Affairs Office Fort Wainwright

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri