Gruparea islamista Abu Sayyaf ameninta ca va ucide doi ostatici germani detinuti in Filipine daca Guvernul de la Berlin nu va inceta sa ofere sustinere coalitiei occidentale, coordonata de SUA, impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic, relateaza BBC News online.

Organizatia Abu Sayyaf a decis afilierea la organizatia terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant / Stat Islamic in Irak si Siria - SI/SIIL/SIIS), care a proclamat un "califat islamic" in regiuni din Siria si Irak, noteaza Mediafax.

Intr-o inregistrare video, organizatia fundamentalista filipineza a prezentat doi cetateni germani luati ostatici in aprilie, amenintand ca vor fi executati daca Berlinul nu va plati o rascumparare si nu va inceta sa sustina coalitia internationala impotriva grupului terorist Stat Islamic.

Germania a anuntat ca "a auzit de aceste relatari de presa", precizand ca nu va retrage sustinerea acordata coalitiei impotriva grupului terorist Stat Islamic. "Amenintarile nu sunt o modalitate adecvata de a influenta politicile noastre in Siria si Irak", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului german de Externe.

Sursa foto: Shutterstock / militant musulman

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri