Rusia a lansat o racheta din clasa Proton care a plasat pe orbita un satelit, a anuntat Agentia spatiala rusa, marcand astfel un prim succes pentru acest tip de lansator spatial, dupa un esec rasunator inregistrat in luna mai.

Racheta Proton-M a decolat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan si a transportat in spatiu un satelit rusesc de comunicatii, a anuntat Agentia spatiala rusa (Roscosmos) intr-un comunicat de presa, potrivit Mediafax.

"La ora 05.26 GMT, satelitul s-a separat de lansator si a fost plasat pe orbita", precizeaza Roscomos. Rusia a suspendat zborurile spatiale ale lansatoarelor din clasa Proton-M dupa ce o astfel de racheta a esuat pe 16 mai in incercarea de a plasa pe orbita un satelit de telecomunicatii construit pentru Rusia de Airbus Defence and Space si care a ars in atmosfera. Lansatorul Proton a permis Rusiei sa castige milioane de dolari in fiecare an prin lansarea in spatiu a unor sateliti europeni si asiatici. Insa versiunea modernizata a rachetei Proton-M s-a confruntat insa cu o serie de probleme tehnice care au stirbit reputatia Rusiei, pana acum considerata o putere spatiala fiabila, care ofera o alternativa mai putin scumpa fata de lansatoarele americane si europene.

Sursa foto: Shutterstock.com/Racheta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri