Premierul britanic David Cameron a precizat ca nu va ezita sa le recomande britanicilor sa voteze in favoarea iesirii din UE, in cazul in care nu reuseste sa modifice termenii apartenentei Marii Britanii la UE, privind acordarea de ajutoare sociale, informeaza The Guardian online.

Potrivit publicatiei, in contextul presiunilor exercitate asupra premierului dupa ce Mark Reckless a devenit al doilea parlamentar conservator care a migrat la formatiunea eurofoba si antimigratie Ukip, seful Guvernului s-a declarat increzator in faptul ca va reusi sa modifice regulile cu privire la acordarea ajutoarelor sociale in UE si sa evite, astfel, ca tara sa sa paraseasca Uniunea, care va deveni si mai puternica.

Insa Cameron, care a minimizat plecarea lui Reckless, catalogand-o "contraproductiva si mai degraba lipsita de sens", a spus ca va fi pregatit sa le recomande britanicilor sa voteze impotriva ramanerii in UE, la referendumul pe aceasta tema, preconizat pentru 2017, precizeaza Mediafax.

Sunt un politician si un individ profund patriotic.

"Am spus acest lucru de-a lungul intregii mele cariere politice: am spus ca, daca as crede ca nu este in interesul Marii Britanii sa se afle in UE, nu as pretinde sa facem parte din ea. Sunt un politician si un individ profund patriotic. Fac meseria asta pentru ca imi iubesc tara, imi pasa foarte mult de viitorul ei si vreau sa fie o natiune puternica, mandra, autonoma si independenta", a declarat Cameron pentru emisiunea "Andrew Marr Show" de la BBC1.

Premierul a evocat posibilitatea de a recomanda un vot impotriva continuarii apartenentei la UE in referendumul de la orizontul lui 2017, dupa ce Reckless a urmat exemplul colegului si prietenului sau apropiat Douglas Carswell, care a migrat la Ukip. La fel ca si Carswell, care a provocat alegeri pentru mandatul sau din Clacton, Reckless a renuntat la mandatul din Rochester and Strood, unde va candida din partea Ukip.

El a subliniat ca, prin reformele pe care vrea sa le negocieze cu Bruxelles-ul, doreste sa se asigure ca oamenii vor putea sa circule liber in Europa pentru a munci, ci nu pentru a cere ajutoare, si ca-i va impiedica pe europenii care muncesc in Marea Britanie sa trimita ajtoare pentru copii acasa. Eventualele restrictii ale circulatiei muncitorilor pe care le-ar putea obtine se vor aplica viitoarelor state membre, care vor putea obtine drepturi depline dupa ce economiile lor vor atinge un anumit nivel, a precizat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri