Folosirea telefoanelor mobile in Coreea de Nord este permisa doar elitei, insa a devenit raspandita si in randul populatiei, iar presa oficiala a inceput sa publice ghiduri pentru folosirea lor, relateaza BBC News Online.

Un articol aparut intr-o revista trimestriala afirma ca folosirea pe scara tot mai mare a telefoanelor mobile a determinat o "tendinta in randul anumitor persoane de a neglija comportamentul adecvat de vorbit la telefon", afirma agentia de presa sud-coreeana Yonhap. Problemele evidentiate nu sunt diferite de cele din afara acestui stat comunist izolat: "Vorbitul tare sau cearta la telefon in locuri publice unde se strang numeroase persoane inseamna un comportament nepasator si nepoliticos", afirma revista, potrivit Mediafax.

Pentru a se evita vorbitul in exces, oamenii ar trebui sa se recomande la telefon, chiar daca in cazul apelurilor pe mobil numarul de telefon este in general cunoscut, afirma revista. Aceasta sugereaza, de asemenea, sa se recunoasca imediat daca interlocutorul este cunoscut, pentru a se evita discutiile inutile de introducere.

De la lansare primei retele publice mobile in 2008 in Coreea de Nord, numarul abonatilor a crescut la peste doua milioane. Dar apelurile internationale nu sunt permise, iar detinerea de telefoane mobile este permisa doar elitei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri