Ministrul german al Apararii a anuntat faptul ca avioanele de vanatoare Eurofighter au un defect de fabricatie si a decis sa nu mai receptioneze aeronavele comandate.

Ministrul german al Apararii a anuntat marti seara descoperirea unui defect de fabricatie la avioanele de vanatoare Eurofighter si a decis sa nu mai receptioneze aeronavele comandate, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Berlinul a decis, de asemenea sa reduca la jumatate timpul de zbor anual al aparatelor sale Eurofighter, de la 3.000 la 1.500 de ore de zbor pe an, potrivit unui comunicat. Defectul descoperit se refera la partea posterioara a carlingii, a precizat ministerul in comunicat. Potrivit site-ului de Internet Spiegel Online, acesta poate antrena o instabilitate a avionului. Berlinul a decis sa nu mai receptioneze aeronavele Eurofighter comandate "pana cand nu se vor elucida aspectele comerciale". Eurofighter este construit de Airbus, in colaborare cu firma britanica BAE Systems si cea italiana Finmeccanica.

Armata germana se confrunta in prezent cu o serie de dificultati pe fondul restrictiilor bugetare. Potrivit unui tabel publicat de saptamanalul Der Spiegel, citand surse militare, doar 41 de elicoptere din totalul de 190 aflate in serviciul armatei germane sunt operationale. Dintre avioanele de lupta Eurofighter si Tornado, doar 80 de aparate sunt functionale efectiv din totalul de 239.

Sursa foto: Flickr/Dennis Jarvis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri