Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a propus vineri ca engleza sa devina a doua limba de studiu in scolile ucrainene in locul rusei, intr-un discurs sustinut la Universitatea din Liov, un bastion nationalist din vestul Ucrainei, relateaza AFP.

"Engleza trebuie sa devina a doua limba de studiu in scoli pentru ca exista o legatura intre nivelul de trai si nivelul de stapanire a englezei de catre populatia unei tari", a afirmat Porosenko, un miliardar care s-a specializat in relatii economice internationale si vorbeste foarte bine limba lui Shakespeare.

El a dat ca exemplu Singapore, al carei guvern a decis in anii '50 ca engleza sa devina a doua limba oficiala. "Nu mai trebuie sa vorbim de statutul limbii ruse, ci de cel al englezei", a subliniat el.

Dureroasa problema lingvistica a devenit mai politizata ca oricand in Ucraina, o fosta republica sovietica divizata intre o parte de vest nationalista ucrainofona si o parte de est rusofona si rusofila. Conflictul armat dintre armata ucraineana si rebeliunea prorusa din estul tarii este instigat, potrivit Kievului, de catre Kremlin sub pretextul protejarii populatiei rusofone.

Ucraineana este singura limba oficiala a tarii de la obtinerea independentei in 1991. Chiar daca nu o vorbesc in familie, ucrainenii rusofoni inteleg ucraineana si scriu in aceasta limba, a carei invatare era obligatorie in perioada sovietica, in pofida dominatiei rusei, limba oficiala a Uniunii Sovietice.

Sursa foto: twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri