Statele Unite au avertizat vineri ca orice recunoastere internationala a statului palestinian este "prematura", dupa ce Suedia a anuntat ca intentioneaza sa recunoasca "statul Palestina", relateaza AFP.

"Statele Unite sustin principiul unui stat palestinian, dar prin intermediul procesului de pace si in cadrul unei solutii negociate cu Israelul", a declarat Jennifer Psaki, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american.

Suedia va recunoaste statul Palestina, a anuntat vineri premierul Stefan Löfven, argumentand ca solutia la conflictul israelo-palestinian este crearea a doua state. "O solutie cu doua state presupune o recunoastere reciproca si vointa unei coexistente pasnice. De aceea Suedia va recunoaste statul Palestina", a declarat Löfven in discursul despre politica generala.

Acest lucru este necesar sa aiba loc cu respectarea "exigentelor legitime atat ale palestinienilor, cat si ale israelienilor, cu privire la autodeterminarea lor si la securitatea lor", a precizat el. Noul Guvern format vineri, in care social-democratii s-au aliat cu Verzii, este mai favorabil cauzei palestiniene decat cel dinainte, care urma linia tarilor mari din Europa de Vest in problema palestiniana.

Recunoasterea Palestinei si sustinerea "activa a efortului de reconciliere" se afla printre prioritatile Partidului Social-Democrat care doreste, de asemenea, ca "crimele de razboi ale Israelului sa fie examinate, iar ocupatia (Fasiei) Gaza ridicata". Premierul nu a precizat daca recunoasterea de catre Stockholm a Palestinei va fi supusa votului Parlamentului, in contextul in care Guvernul este minoritar.

Sursa foto: Shutterstock.com/Jihad

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri