Presedintele Americii, Barack Obama, a declarat ca riscul izbucnirii unei epidemii de Ebola pe teritoriul Statelor Unite este scazut, datorita sistemului de sanatate american.

Presedintele american, Barack Obama, a reiterat luni ca riscul izbucnirii unei epidemii de Ebola pe teritoriul Statelor Unite este "extrem de scazut", in special datorita calitatii sitemului de sanatate american, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Luand in considerare masurile luate, calitatea sistemului nostru de sanatate si natura virusului Ebola care nu se transmite usor, riscurile aparitiei unei epidemii de Ebola in Statele Unite sunt extrem de scazute", a subliniat presedintele american, la sfarsitul unei intalniri cu oficiali americani din domeniul sanatatii. Obama a apreciat, de asemenea, ca reactia comunitatii internationale fata de extinderea epidemiei in Africa de Vest este insuficienta. "Unele state mari nu iau suficiente masuri", a declarat el, subliniind ca intentioneaza sa ceara omologilolor sai o implicare mai puternica in aceasta lupta. "Voi face presiuni asupra sefilor de stat si de Guvern din intreaga lume, pentru a-i determina sa faca tot posibilul in aceasta lupta", a afirmat Obama.

Pentagonul a anuntat anterior ca ar putea trimite aproximativ 4.000 de militari in Africa de Vest, pentru a participa la lupta contra epidemiei de Ebola.

Sursa foto: Shutterstock.com/Barack Obama

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri