Armata americana a utilizat pentru prima data elicoptere in lupta impotriva jihadistilor din gruparea Statul Islamic (SI) in Irak, au anuntat luni oficiali americani, fapt ce marcheaza o escaladare in gestionarea conflictului din regiune si ii expune pe militari unui pericol mai mare.

Comandamentul american insarcinat cu Orientul Mijlociu si Asia Centrala (CENTCOM), care gestioneaza atacurile aeriene contra SI in Irak si Siria, a explicat ca anumite elicoptere au participat duminica si luni la operatiuni in Irak, potrivit Mediafax.

Elicopterul "dispune de capacitatile cerute de Guvernul irakian", a subliniat maiorul Curtis Kellogg. Elicopterele de atac zboara la o altitudine joasa si mai incet decat avioanele de vanatoare sau bombardierele si, drept consecinta, sunt mai vulnerabile la atacurile inamicului, crescand riscul pierderilor umane. "Aceasta este o evolutie naturala", in contextul in care elicopterele de tip Apache utilizate ofera mai multa flexibilitate decat aparatele de zbor "rapide", a declarat un oficial militar american sub protectia anonimatului. CENTOCOM nu a precizat locurile din Irak in care au intervenit elicopterele americane.

Sursa foto: Shutterstock.com/Elicopter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri