Parlamentul ucrainean a adoptat marti, in prima lectura, cinci legi pentru consolidarea luptei anticoruptie, o problema grava pentru fosta republica sovietica, relateaza AFP.

Lupta impotriva coruptiei este o "conditie-cheie" pentru ca Ucraina, care se confrunta cu o grava criza economica si un conflict cu rebelii prorusi, sa poata obtine un ajutor financiar din partea Occidentului, a subliniat premierul Arseni Iateniuk, indemnandu-i pe parlamentari sa sustina aceste legi, informeaza Mediafax.

"Nimeni nu da bani unei tari corupte, nici investitorii nu vin intr-un astfel de stat", a declarat el. Proiectele de lege, care urmeaza sa fie examinate in ultima lectura pe 14 octombrie, vizeaza controlul stilului de viata al oficialilor de rang inalt, care vor fi obligati sa-si declare nu doar veniturile, ci si cheltuielile si bunurile, potrivit Guvernului ucrainean. De asemena, o structura independenta urmeaza sa fie creata pentru a ancheta cazurile de coruptie in randul acestor oficiali.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri