Fondul Monetar International (FMI) a facut un ritual din rectificarile in scadere a estimarilor privind cresterea economica globala, un scenariu repetat si in cazul datelor pe 2015. Cu toate acestea, organizatia a facut anul acesta un raport de cinci pagini in care explica de ce a supraestimat cresterea economica.

Institutia bancara arata ca a facut estimari gresite in privinta economiilor a patru state BRICS (Brazilia, Rusia, India si China), care au generat 50% din eroare, cu toate ca reprezinta 28% din economia globala. In plus, in raport se arata ca 20% din eroarea privind estimarea globala a fost reprezentata de patru economii din Orientul Mijlociu, respectiv Egipt, Iran, Irak si Libia. In cazul celor patru tari membre BRICS, FMI arata ca a revizuit in scadere atat cresterea economica pe termen scurt, cat si potentialul lor de crestere pe termen lung.

Cresterea globala a inregistrat un declin de la an la an intre 2010 si 2013.

"Dupa o crestere accentuata in urma crizei financiare mondiale, cresterea globala a inregistrat un declin de la an la an intre 2010 si 2013, de la 5,4% la 3,3%", precizeaza FMI. Cu toate ca socurile neprevazute, cum ar fi criza datoriilor din zona euro, au fost luate in calcul de FMI, "cresterea la nivel mondial a surprins prin nivelul scazut al fiecarei previziuni incepand din 2011", arata economistii FMI.

FMI a estimat o crestere globala de 3,3% in 2014 si 3,8% in 2015, in scadere fata de estimarile facute in aprilie (3,6% si 3,9%), dar si fata de cele din iulie (3,4%, respectiv 4%). Din 2011 pana in 2014, organizatia internationala a pulsat estimarile privind cresterea economiei mondiale cu 0,6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri