Moscova detine dovezi "incontestabile" potrivit carora Occidentul a trimis in Ucraina armament si consilieri militari, a declarat presedintele Comitetului pentru probleme CSI si relatii cu diaspora din cadrul Dumei de Stat, Leonid Slutki, citat de agentia RIA Novosti, in pagina electronica, potrivit Mediafax.

"Avem dovezi incontestabile potrivit carora mai multe state occidentale furnizeaza armament autoritatilor de la Kiev si trimit in Ucraina consilieri militari", a afirmat Slutki. In opinia oficialului rus, astfel de actiuni sunt "inacceptabile si submineaza procesul de pace din estul Ucrainei, riscand sa provoace un nou val de violente".

Slutki a mentionat ca mii de persoane au murit in urma confruntarilor armate din Ucraina, insa "conducerea statelor occidentale refuza sa accepte acest adevar si ignora indemnurile Rusiei". "Incepand din momentul destabilizarii situatiei in Ucraina, Statele Unite si Uniunea Europeana ofera Kievului o sustinere politica, financiara si morala, care acum a crescut", a afirmat el.

La randul lor, Kievul si occidentalii au acuzat Rusia in repetate randuri ca ar juca un rol activ in cadrul rebeliunii separatiste prin trimiterea de arme si militari in estul Ucrainei, insa Moscova a respins de fiecare data acuzatiile. De asemenea, UE a impus sanctiuni Rusiei pentru criza din Ucraina. Intre timp, Kievul si fortele separatiste au incheiat un armistitiu, care, potrivit Ucrainei, este in general respectat.

Sursa foto: Armament, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri