Finlanda va deschide o ancheta cu privire la amenintari ruse la adresa unei expeditii stiintifice finlandezo-suedeze in Marea Baltica, a anuntat duminica premierul finlandez Alexander Stubb, relateaza AFP.

"Fortele armate ancheteaza cazuri ca acesta", a declarat el intr-un interviu pentru postul public de radio Yle. In august si septembrie, flota rusa a amenintat in doua randuri o expeditie stiintifica finlandezo-suedeza care efectua prelevari in Marea Baltica, arata Mediafax.

Seful Guvernului finlandez a catalogat aceste incidente drept "dezagreabile". Nava si echipajul sunt finlandeze, iar cercetatorii suedezi. "Situatia securitatii evolueaza si se deterioreaza. Rusia isi sporeste activitatea si isi ia libertati in regiunea Marii Baltice", a constatat ministrul suedez al Apararii Peter Hultqvist, contactat de editia online a cotidianului Expressen.

In august si septembrie, spatiile aeriene ale Finalndei si Suediei au fost incalcate in mai multe randuri de aviatia rusa. Nealiniate militar, Suedia si Finalanda intentioneaza sa semneze un pact de consolidare a colaborarii lor cu NATO. Acesta le poate permite sa ceara un ajutor Aliantei Nord-Atlantice in caz de urgenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri