Elizabeth Holmes a devenit miliardara datorita unei idei geniale care propulsat-o in topul celor mai bogati oameni.

Cei care vor sa isi faca teste de sange vor fi surprinsi sa afle ca nu mai trebuie sa se duca la spital sau la clinici private. Cum este posibil sa nu mai fie nevoie sa ti se recolteze sange pana lesini? Imagineza-ti ca acum te poti duce intr-o farmacie unde ti se va lua doar o picatura de sange fara prea mari batai de cap. Totul se datoreaza unei idei de miliarde de dolari care poate revolutiona sistemul medical. Elizabeth Holmes este CEO al firmei Theranos dar si cea care a venit cu o idee geniala. Pe o singura picatura de sange se pot face zeci de teste datorita noii metode de testare dezvoltate de catre compania sa.

Cine este Elizabeth Holmes?

Elizabeth Holmes este o fosta studenta a Universitatii Standford, care a decis ca mai bine isi investeste banii pentru taxa intr-o afacere care sa contribuie la sanatatea publica. Asa ca in 2003 a pus bazele companiei Theranos, o firma specializata in domeniul medical. Potrivit acesteia testele de sange sunt esentiale pentru mentinerea unui echilibru in ceea ce priveste sanatatea fiecaruia. Aceste teste de sange iti pot arata faptul ca ai nevoie de o schimbare, fie ca trebuie sa iti schimbi dieta sau stilul de viata, renuntand la anumite obiceiuri care iti dauneaza.

Metoda traditionala vs. metoda noua

Metoda recoltarii traditionale a sangelui este complicata si scumpa, motiv pentru care Holmes s-a gandit sa vina cu ceva nou care sa nu mai presupuna vizitele la spital si la cabinete medicale. Sistemul medical poate fi un adevarat labirint cand e vorba de cheltuieli; nu stii niciodata cat va ajunge sa te coste interventiile medicale. Din aceasta perspectiva, metoda lui Holmes este mult mai ieftina, fiind accesibila tuturor nu numai celor din clasa de mijloc. Preturile care sunt afisate pe site-ul companiei sunt intr-adevar destul de mici. Un test de fertilitate poate ajunge pana la 35 de dolari pe cand in alte parti trebuie sa dai in jur de 2000 de dolari.

Mai mult decat atat este destul de infricosatoare metoda practicata de doctori; multi se tem de faptul ca acul trebuie bagat in vena. Unii chiar ajung sa nu isi mai faca testele din cauza acestei temeri in ciuda faptului ca acel test poate oferi informatii pretioase despre sanatatea lor. Toate acestea au alimentat dorinta lui Holmes de a face o schimbare, cu toate ca ideea sa a putut fi pusa in practica abia dupa 10 ani. In 2013, s-a anuntat extinderea afacerii lui Holmes si in farmacii din toata tara, fiind deschise numeroase centre de wellness.

Sange

Foto: Sange, Shutterstock

Un alt motiv pentru care Holmes s-a axat pe aceasta metoda a fost faptul ca dureaza prea mult pana obtii informatiile necesare in urma testelor obisnuite. Datorita metodei sale de testare poti afla rezultatele in aproximativ 4 ore, astfel incat a doua zi te poti duce cu ele la un doctor. Testele rapide reprezinta o schimbare importanta pentru sistemul medical iar faptul ca o singura picatura de sange poate oferi atatea informatii este chiar uimitor. De multe ori se poate intampla ca prin metoda traditionala de testare sa fie nevoie ca doctorii sa recolteze de mai multe ori sange, ceea ce este un dezavantaj evident.

Intr-un interviu, Elizabeth Holmes a sustinut ca metodologia folosita de catre firma lor poate accelera procesul de obtinere a rezultatelor. Pentru a putea fi identificate bacteriile sau virusul care afecteaza organismul este luat in considerare ADN-ul acestora. Cu toate acestea, nu se stie cat de bine functioneaza aceasta metoda sau daca este mai eficienta decat metoda traditionala conform BusinessInsider.com. Secretul din spatele ideii lui Holmes a ramas inca necunoscut, intrucat aceasta nu a dat detalii privind tehnologia folosita de noua metoda de testare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri