Germania a revizuit in scadere, marti, estimarile privind avansul economic din 2014 si 2015, preconizand o crestere a PIB de numai 1,2% in acest an, fata de 1,8% anterior, ca urmare a contextului international dificil, relateaza MarketWatch, preluat de Mediafax.

Pentru anul viitor, autoritatile din Berlin estimeaza o crestere economica de 1,3%, semnificativ mai mica decat avansul de 2% prognozat initial. "Germania se afla pe un teren nesigur in privinta comertului extern", a afirmat ministrul Economiei, Sigmar Gabriel, care a adaugat ca cea mai puternica economie a Europei are nevoie de investitii in infrastructura "semnificativ mai mari" pentru a impulsiona cresterea.

Analistii anticipau revizuirea estimarilor privind avansul economic, in urma comentariilor oficialilor germani de la finele lunii trecute pe marginea impactului negativ cauzat de tensiunile dintre Rusia si Ucraina, precum si de performantele slabe ale tarilor din zona euro.

Patru mari institute de cercetari din Germania au redus saptamana trecuta estimarile referitoare la cresterea economica a tarii in 2014 si 2015, de la 1,9% si 2% la doar 1,3%, respectiv 1,2%, recomandand investitii publice pentru sustinerea dezvoltarii.

Climatul economic s-a inrautatit in Germania, au constatat analistii acestor institute, evocand scaderea exporturilor, din cauza conjucturii nefavorabile din zona euro si a tensiunilor geopolitice, dar si a nivelului redus al consumului intern.

Potrivit unui sondaj al institutului de cercetare ZEW publicat marti, increderea investitorilor in economia Germaniei a scazut puternic in octombrie, la minus 3,6 puncte, de la 6,9 puncte luna trecuta, fiind pentru prima data in ultimii doi ani cand indicele a coborat sub zero.

Presedintele institutului, Clemens Fuest, a spus ca nu exclude ca economia tarii sa se contracte din nou in trimestrul al treilea, dupa o scadere de 0,6% inregistrata in aprilie-iunie. Totusi, multumita fundamentelor economice puternice, posibila recesiune nu va dura foarte mult, a adaugat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri