Un copil de opt ani a fost salvat cu succes din mainile gruparii teroriste SI, unde a fost dus de tatal sau, fara consimtamantul mamei.

Serviciile kosovare de informatii au condus cu succes o operatiune de salvare a unui copil de opt ani care se afla in mainile gruparii Stat Islamic (SI) in Siria, unde a fost dus de tatal sau, un jihadist kosovar, a anuntat joi Pristina, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Serviciile de informatii ale Kosovo (AKI) au localizat si asigurat intoarcerea in siguranta in Kosovo a lui Erion Zena, care a fost predat mamei sale", a declarat premierul Hashim Thaçi, citat intr-un comunicat, fara sa dezvaluie detalii legate de desfasurarea operatiunii. "In iunie 2014, serviciile noastre de informatii au fost anuntate ca un cetatean al Kosovo, Arben Zena, a plecat in Siria impreuna cu fiul sau, in varsta de opt ani, in pofida obiectiilor mamei" copilului, se arata in comunicatul premierului.

Copilul a fost dus, fara consimtamantul mamei sale, pentru a se alatura unui grup de teroristi

Potrivit presei, Erion Zena a fost rapit acum cinci luni de catre tatal sau. Copilul a sosit la Pristina cu avionul, miercuri seara. El a fost intampinat de mama sa, Pranvera, si de presedinta Kosovo, Atifege Jahjaga. "Operatiunea era justificata", a declarat ea, citata intr-un comunicat. Erion "a fost dus, fara consimtamantul mamei sale, pentru a se alatura unui grup de teroristi care lupta in Siria si in Irak", a precizat ea. Presedinta kosovara a precizat ca ea insasi a aprobat operatiunea, "in pofida unor dificultati si pericole". "Este cea mai frumoasa zi pentru mine, sper ca nicio mama sa nu mai aiba de a face cu un astfel de destin", a declarat mama lui Erion pentru presa. Soarta micului baiat a trezit un foarte mare interes in Kosovo, ai carei locuitori s-au solidarizat cu mama lui Erion si au multiplicat apelurile pentru intoarcerea sa in tara.

Pranvera Zena a intervenit in public pentru a-si pleda cauza. Potrivit ei, tatal lui Erion a inselat-o facand-o sa creada ca va duce copilul intr-o excursie. Tatal si fiul s-au dus in Albania, de unde au luat avionul spre Turcia, dupa care au plecat in Siria. Potrivit unor estimari ale serviciului de securitate, aproximativ 150 de kosovari lupta in randurile jihadistilor din Siria, dintre care 17 au fost ucisi. In Kosovo, 55 de islamisti, intre care 12 imami, au fost arestati de la inceputul lui august pe motiv ca ar predica islamul radical.
Majoritatea kosovarilor sunt musulmani foarte moderati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri