Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, au anuntat zilele trecute, pe reteaua de socializare Facebook ca au donat 25 de milioane de dolari Centrului american pentru controlul si preventia bolilor (CDC), pentru a ajuta la lupta impotriva epidemiei de Ebola. Averea personala a lui Mark Zuckerberg este evaluata la 32,4 miliarde de dolari.

La randul sau, cofondatorul Microsoft Bill Gates a donat, recent, prin intermediul Fundatiei Bill si Melinda Gates, 50 de milioane de dolari agentiilor Natiunilor Unite si ale altor organizatii internationale care lupta contra Ebola.

O pondere semnificativa din acesti bani au fost promisi, dar nu si distribuiti inca idonatiin regiunea afectata. De asemenea, o parte dintre tarile donatoare au crescut in ultima vreme sumele garantate. Graficul reflecta o serie de donatori semnificativi si nu cuprinde o lista exhaustiva.

Epidemia de Ebola, cea mai severa de la identificarea acestui virus al febrei hemoragice, in 1976, a cauzat aproape 4.500 de decese de la inceputul acestui an, potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care a identificat 8.900 de cazuri de infectie. Epidemia afecteaza in special Liberia, Guineea si Sierra Leone, tari din Africa de vest.

Sursa foto: Shutterstock / Biohazard

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri