Guvernul Republicii Moldova intentioneaza sa semneze un nou contract cu grupul rus Gazprom, dar solicita reducerea tarifului la gaze, anunta vicepremierul moldovean Adrian Candu, care este si ministru al Economiei, citat de RIA Novosti.

"Nu vom fi lasati fara gaze iarna aceasta. Inainte de 1 noiembrie, contractul cu Gazprom va fi prelungit. Nu intentionam sa amanam negocierile pana pe 31 decembrie. Insa, din punctul nostru de vedere, tariful la gaz - 374 de dolari - trebuie redus cu cel putin cinci dolari", a afirmat Adrian Candu, potrivit Mediafax.

Ministrul Economiei a subliniat ca Gazprom, care furnizeaza anual aproximativ 1,1 miliarde de metri cubi de gaz Republicii Moldova - este un partener foarte important al Chisinaului. Republica Moldova plateste un tarif de 374 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaz rusesc. Contractul pe termen lung cu Gazprom a expirat in 2011, precizeaza RIA Novosti.

Lisa-Lisa / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri