Autoritatile de la Tiraspol au denuntat marti decizia Kievului de a se ralia sanctiunilor europene impotriva liderilor Transnistriei, mentionand ca acest gest submineaza negocierile in format 5+2 si poate genera mai multa tensiune in regiune, arata un comunicat al "ministerului" transnistrean de Externe.

Tiraspolul si-a exprimat "regretul profund in legatura cu aceasta decizie a Kievului", mentionand ca "diplomatia transnistreana s-a adresat catre reprezentantii oficiali ai Ucrainei si Uniunii Europene cu initiativa de a initia consultari pe aceasta tema", relateaza agentia Novosti PMR, in pagina electronica, conform Mediafax.

"Trebuie sa discutam despre noua pozitie a Ucrainei fata de Transnistria. Kievul a renuntat la instrumente diplomatice in desfasurarea dialogului, preferand sa exercite in mod deschia presiuni prin intermediul sanctiunilor la adresa Tiraspolului", a declarat "ministerul de Externe" transnistrean. "Pozitia Ucrainiei depaseste limitele diplomatiei, logicii si ale dreptatii", a apreciat Transnistria.

Kievul a renuntat la instrumente diplomatice in desfasurarea dialogului.

Tiraspolul a mai subliniat ca inasprirea sanctiunilor contra Transnistriei va "afecta grav negocierile si poate fi interpretata drept dorinta a unor reprezentanti ai formatului 5+2 de a tensiona situatia in regiune si relatiile cu autoritatile transnistrene".

Ucraina, Albania, Muntenegru, Macedonia, Islanda, Norvegia, Liechtenstein si Georgia au decis pe 16 octombrie sa se ralieze sanctiunilor europene impuse impotriva a 15 persoane implicate in conflictul din Transnistria. Ministerul rus de Externe a avertizat ca decizia administratiei de la Kiev vizand sanctiunile impuse liderilor Transnistriei reprezinta un "act de intimidare".

La randul sau, administratia prooccidentala de la Kiev a respins acuzatiile Moscovei privind incalcarea obligatiilor asumate in calitatea de garant al procesului de solutionare a conflictului transnistrean, apreciind ca "aceste acuzatii sunt o noua tentativa de discreditare a Ucrainei in calitatea de mediator". "Pozitia Ucrainei se axeaza in exclusivitate pe respectarea integritatii teritoriale si a suveranitatii Republicii Moldova, din care Transnistria este parte integranta", subliniaza Administratia de la Kiev.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri