Ebola a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si Statele Unite), potrivit ultimului bilant publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), relateaza AFP, citat de Mediafax.

OMS a decis sa divizeze in doua grupuri tarile afectate de epidemie. Din primul grup fac parte trei tari cele mai afectate de Ebola (Liberia, Sierra Leone si Guineea), in timp ce in al doilea intra Nigeria, Senegal, Statele Unite si Spania.

Nigeria si Spania au fost eliminate din lista tarilor afectate de epidemie, deoarece nu au semnalat niciun caz de Ebola in decursul a 42 de zile. Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului in 1976, a izbucnit in Guineea, la sfarsitul lui decembrie 2013.

In Sierra Leone, Ebola a provocat moartea a 1.259 de persoane din 3.706 cazuri de infectare. De asemenea, 904 persoane au murit in Guineea, din 1.540 de cazuri.

Ebola, o rata de mortalitate de 70%

Boala, numita si febra hemoragica Ebola, are o rata de mortalitate de circa 70 la suta, potrivit unui studiu al OMS. Infectia se produce prin contact direct cu fluidele corporale, iar perioada de incubatie este intre doua si 21 de zile.

Potrivit OMS, se poate spune ca nu mai exista vreun risc de transmitere a Ebola intr-o tara la "42 de zile dupa ultimul caz inregistrat".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri