Fortele armate suedeze au anuntat vineri ca se opresc din cautarile submarinului "strain" in apele din jurul capitalei, Stockholm, relateaza AFP.

"Vineri dimineata, la ora (locala) 8.00 (9.00, ora Romaniei), cea mai mare parte a operatiunii maritime in domeniul informatiilor care era in curs in arhipelagul Stockholm de vinerea trecuta a fost oprita", au anuntat fortele armate intr-un comunicat de presa, potrivit Mediafax.

O parte dintre unitatile marine au fost chemate la baze inca de miercuri, dar au ramas in stare de alerta. Fortele armate au decis vineri sa pastreze, in zona de cautare, "unitati terestre mai mici, cu misiuni specifice", se arata in comunicat. Operatiunea a fost declansata pe 17 octombrie, dupa ce un martor a anuntat ca a vazut un "obiect fabricat de om" in apa.

Fortele armate nu au constatat ele-insele vreo activitate submarina in arhipelagul Stockholmului ori in Marea Baltica, insa au efectuat cautari in baza a cinci "observari" de catre marele public, considerate credibile.

In Suedia are loc o dezbatere in urma acestui caz, care aminteste alte incursiuni de scurta durata - reale sau presupuse - ale unor submarine, pana in apropierea zonelor de coasta ale tarii, in timpul Razboiului Rece.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri