Simona Halep a devenit, astazi, prima jucatoare din Romania care va disputa finala Turneului Campioanelor, dupa ce a dispus in semifinale de Agnieszka Radwanska (6 WTA), ea urmand sa o intalneasca pe americanca Serena Williams (1 WTA).

Pana la performanta Simonei Halep, Irina Spirlea obtinuse cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, dupa ce a jucat doua semifinale, in 1997 si 1998, din trei participari (in 1996 a fost eliminata in primul tur), anunta Mediafax.

Simona Halep a devenit cea de-a opta jucatoare din lume care a reusit sa se califice in finala chiar de la prima participare, dupa Tracy Austin (1979), Andrea Jaeger (1981), Lindsay Davenport (1994), Martina Hingis (1996), Serena Williams (2001), Maria Sarapova (2001) si Petra Kvitova (2011), ultimele trei reusind sa se impuna si in ultimul act al competitiei.

Serena Williams este castigatoarea ultimelor doua editii ale Turneului Campioanelor, in 2012 si 2013.

Managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici a partcipat la doua editii ale Turneului Campioanelor, in 1983 si 1984, fiind eliminata de fiecare data in primul tur.

Si Spirlea, si Ruzici au jucat in sistemul eliminatoriu, pe un tabloul de 16 jucatoare. Actualul format, cu opt jucatoare impartite in doua grupe, a fost adoptat in 2003.

Prima editie a Turneului Campioanelor a avut loc in 1972, la Boca Raton, Florida, cu participarea a 16 jucatoare, care au evoluat in sistem eliminatoriu, pentru premii totale de 100.900 de dolari. Americanca Chris Evert a fost prima campioana, la varsta de 17 ani, dar nu a intrat in posesia premiului de 25.000 de dolari din cauza statutului de jucatoare amatoare pe care il avea atunci.

Din 1972, turneul a fost gazduit de opt orase, Boca Raton, Los Angeles, New York, Oakland, Munchen, Madrid, Doha si Istanbul. In 1986 au avut loc doua editii, una in martie, alta in noiembrie. Singapore este a noua destinatie, pentru urmatoarele cinci editii, reusind sa obtina calitatea de gazda dupa un indelungat proces de selectie, in care a mai concurat in final cu Kazan, Ciudad de Mexico si Tianjin.

Jucatoarea Simona Halep (4 WTA) s-a calificat sambata in finala Turneului Campioanelor de la Singapore, dupa ce a dispus cu scorul de 6-2, 6-2, la capatul a 67 minute de poloneza Agnieszka Radwanska (6 WTA), si o va intalni in ultimul act pe americanca Serena Williams, liderul clasamentului mondial.

Halep nu avea un palmares pozitiv cu Agnieszka Radwanska, poloneza conducand intalnirile directe cu 4-2 pana la aceasta semifinala.
In finala programata, duminica, Halep o va intalni pe americanca Serena Williams (locul 1 WTA), care a dispus, in prima semifinala, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucatoarea daneza Caroline Wozniacki, locul 8 WTA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri