New York-ul, cel mai mare oras din SUA, cu o populatie de peste 20 de milioane de locuitori, va beneficia de investitii de peste 100 de miliarde de dolari in urmatorii trei ani, arata un raport al New York Building Congress, un grup de avocatura care promoveaza evolutia in industria constructiilor, citat de Global Construction Review.

Conform raportului se estimeaza ca in acest an autoritatile newyorkeze vor cheltui circa 33 de miliarde de dolari, in crestere cu 17% fata de valoarea de 28 de miliarde de dolari de anul trecut , iar valoarea acestora va creste in fiecare an la 35 miliarde de dolari in 2015 si 36 miliarde dolari in 2016.

Estimarile pentru urmatorii trei ani indica si o crestere a numarului de slujbe in domeniul constructiilor, de la 121.000 de angajati anul trecut, la circa 127.000 de angajati. Daca estimarile se vor adeveri si numarul de angajati de peste trei ani va depasi valoarea amintita, pentru piata constructiilor din “Big Apple” va fi marcat cel mai ridicat nivel de angajari din ultimii 20 de ani, dupa maximul de peste 132.000 din 2008.

Chiar si asa orasul New York construieste anual peste 20.000 de case, aproape jumatate din cate se construiesc in Romania in fiecare an, si mult mai putine decat s-au construit in anii de boom imobiliar. “Constructia de case este inca departe de nivelul de peste 30.000 de unitati inregistrat intre 2005 si 2008”, au aratat reprezentantii firmei de avocatura.

Locul care a declansat criza globala in constructii, da astazi primele semnale de optimism

Criza globala din constructii a determinat multe companii de profil la nivel global sa efectueze disponibilizari masive, ceea ce a condus ca numarul somerilor din piata sa creasca intr-un ritm alarmant din 2008 pana in prezent.

Astazi, insa, criza din constructii pare sa se fi incheiat, cel putin asta reiese din datele venite de peste ocean, unde 36 din cele 51 de state de pe teritoriul SUA, care indica faptul ca intre august 2013 si august 2014 firmele de profil au crescut numarul de angajati. Potrivit unei analize a Autoritatii pentru Ocuparea Fortei de Munca din SUA data publicitatii, institutia releva faptul ca activitatea din domeniul constructiilor si-a continuat evolutia pe fondul unei imbunatatiri a climatului economic, astfel ca numarul de angajati din piata de profil a crescut. “Numarul statelor care au inregistrat cresteri in ceea ce priveste numarul de angajati din constructii a crescut in ultimul an, ceea ce arata ca industria de profil isi revine la nivelul intregii tari”, a precizat Ken Simonson, economist sef, adaugand ca tot mai multe firme specializate apeleaza la muncitori calificati.

Florida este statul care a adaugat cel mai mare numar de angajati in domeniul constructiilor (43.500 de locuri de munca / 11,8%) in ultimul an, urmat de California (35.600 / 5,6%), Texas (27.700 / 4,5%), Illinois (11,100 / 5,8%) sau Pennsylvania (10.800 / 4,8%). Nevada a inregistrat cea mai puternica evolutie a numarului de angajati in domeniul constructiilor (12,8%) creand peste 7.000 de noi locuri de munca in ultimul an, fiind urmadata de Florida, Utah (11,4%), Delaware (10,7%) si Dakota de Nord (9,4%).
Un numar de 12 state din regiunea District of Columbia a scazut numarul de angajati in ultimele 12 luni. New Jersey a scazut cel mai mult numarul de angajati (-8,1%) echivalentul a 11.300 de posturi, urmat de Mississippi (-7,1%), Virginia de Vest (-5,3% sau Arizona (-4,4%).

In ciuda declinului din unele regiuni ale SUA, oficialii autoritatilor pentru Ocuparea Fortei de Munca vad acest trend ascendent ca pe o revenire in sectorul constructiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri