Romania ar putea sa atinga tintele fixate privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, respectiv cu 20%, in timp ce Uniunea Europeana isi propune sa reduca aceste emisii cu 24% pana in 2020, cu 4% peste obiectivul stabilit, anunta Agentia Europeana pentru Protectia Mediului (AEE).

In anul 2013, emisile de gaze poluante au scazut cu 1,8% fata de 2012 si cu 19,3% fata de anul de referinta, 1990. "Daca masurile anuntate de statele membre vor fi implementate, scaderea gazelor cu efect de sera va fi de 24% in 2020", explica AEE, potrivit Mediafax.

Uniunea Europeana a stabilit in anul 2008 reducerea cu 20% a gazelor cu efect de sera pana in 2020, precum si utilizarea in proportie de 20% a energiilor regenerabile si atingerea unei eficiente energetice de 20% comparativ cu nivelul care ar fi fost in 2020 daca nu s-ar fi adoptat nicio masura.

Europa este pe cale sa atinga obiectivele stabilite pentru anul 2020.

"Analiza noastra demonstreaza ca Europa este pe cale sa atinga obiectivele stabilite pentru anul 2020", a declarat Hans Bruyninckx, directorul AEE. "Dar nu avem loc sa fim automultumiti, pentru ca raportul releva tari si sectoare in care progresele sunt mai lente decat era prevazut", a adaugat el.

La nivel national, noua state UE sunt pe cale sa atinga obiectivele stabilite: Romania, Croatia, R.Cipru, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Slovacia si Marea Britanie. In schimb, Austria, Belgia, Finlanda, Irlanda si Spania nu au rezultatele estimate in privinta reducerii gazelor cu efect de sera, iar Franta, Irlanda, Malta, Olanda, Portugalia si Spania nu au rezultatele scontate in privinta energiilor regenerabile.

Liderii europeni au semnat vineri un nou acord privind starea climatului in anul 2030. Documentul are obiectivul reducerii gazelor cu efect de sera cu cel putin 40%, al cresterii nivelului energiilor regenerabile la 27%, iar eficienta energetica ar urma sa ajunga la 27% comparativ cu anul 1990.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri