Compania EuropaCorp, a cineastului Luc Besson, a fost amendata cu 200.000 de euro de catre AMF Franta din cauza unor informatii contabile furnizate incomplet si inexact.

Compania de productie a cineastului francez Luc Besson, EuropaCorp, a fost condamnata la plata unei amenzi de 200.000 de euro de Autoritatea Pietelor Financiare (AMF) din Franta, intrucat a oferit investitorilor informatii contabile inexacte si incomplete in 2009 si 2010, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Colegiul reprezentantilor din cadrul AMF solicitase impunerea unei amenzi de 300.000 de euro. Acuzatiile formulate vizeaza atat un comunicat al companiei EuropaCorp din 15 aprilie 2010, cat si bilanturile contabile ale acelei companii, publicate pe 31 martie 2009 si 31 martie 2010. In decizia ei, AMF, supranumita "jandarmul bursier al Frantei", a considerat ca acel comunicat din 15 aprilie 2010, care evoca doar o marja operationala "deosebit de redusa", cu cateva luni inainte de publicarea rezultatelor financiare ale companiei, care au fost pentru prima data negative, "nu a fost suficient de precis pentru a permite investitorilor sa anticipeze acele rezultate anuale negative".

EuropaCorp va tine cont de decizia AMF

"Informatia potrivit careia compania anticipa rezultate negative este cu atat mai importanta pentru public cu cat o astfel de situatie era una fara precedent, dupa cotarea companiei la bursa", a subliniat AMF. Referindu-se la bilanturile contabile publicate in 2009 si 2010, comisia a retinut doar una dintre cele trei acuzatii initiale, si anume aceea care se refera la imprecizia ce vizeaza cheltuielile preliminare angajate la debutul productiei unui film si care ar imobiliza anumite sume pentru a asigura finantarea peliculei in cauza.

EuropaCorp spune ca a luat nota de decizia pronuntata de AMF si va tine cont de ea in viitoarele documente financiare ale sale. Compania isi rezerva totodata dreptul de a face recurs la aceasta decizie, considerand ca dimensiunea sanctiunii este "disproportionata". EuropaCorp a avut parte de un an 2014 fast, gratie celui mai recent film al cineastului Luc Besson, "Lucy", care a devenit in aceasta vara cel mai de succes lungmetraj al sau din punctul de vedere al incasarilor la nivel mondial - 434.066.935 de dolari. Regizor, scenarist si producator, Luc Besson, care are in spate o cariera de peste un sfert de secol, este proprietarul companiei EuropaCorp, prin intermediul careia a produs peste 50 de filme.

Besson a inceput sa scrie povesti din plictiseala - se spune ca a terminat primele versiuni ale scenariilor "Al cincilea element" si "Marele albastru" pe cand era adolescent. Criticii il identifica pe Besson drept o figura centrala a miscarii Cinéma du look (stil extrem de specific si de vizual prezent in cinematografia anilor '80 - inceputul anilor '90). "Metroul", "Marele albastru" si "Nikita" sunt considerate exemple ale acestei scoli stilistice, care prefera stilul substantei si spectacolul povestii. In ultimii ani, Besson a scris si a produs nenumarate filme de actiune, precum seriile "Taxi" si "Curierul" si peliculele "Sarutul Dragonului" si "Dresat pentru a ucide", ambele cu Jet Li.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri