Ucraina a impus controlul pasapoartelor celor care vin din estul separatist al tarii, a anuntat joi serviciul de stat pentru protectia frontierelor, citat de AFP.

Orice cetatean ucrainean sau strain va trebui sa prezinte de acum pasaportul pentru a intra in zona aflata sub controlul separatistilor sau pentru a o parasi, a informat serviciul intr-un comunicat. Aceasta masura vizeaza sa izoleze si mai mult acest teritoriu, dupa sapte luni de conflict armat, soldat cu peste 4.000 de morti.

Strainii care au intrat in est pe la frontiera ruso-ucraineana aflata sub controlul separatistilor nu vor mai putea patrunde in restul tarii, a precizat serviciul, potrivit Mediafax.

Estul, izolat financiar

Aceasta decizie intervine la o zi dupa ce Kievul a anuntat ca intrerupe finantarea bugetara pentru acest teritoriu. Ucraina a inasprit tonul dupa alegerile organizate de separatisti duminica, recunoscute doar de Rusia si care, potrivit Kievului si occidentalilor, aduc atingere procesului de pace.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat marti ca puterea centrala ramane atasata planului de pace, dar ca va adopta o serie de masuri pentru a se apara si a izola teritoriile controlate de rebeli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri