Banca centrala a Rusiei a scazut luni estimarea privind cresterea economica pe 2014, de la 0,4% la 0,3%, in contextul sanctiunilor externe, iar iesirile de capital din Rusia sunt estimate sa ajunga la 128 miliarde dolari, comparativ cu nivelul de circa 100 miliarde de dolari prognozat anterior.

Potrivit raportului bancii privind politicile monetare pentru 2015-2017, situatia geopolitica si conditiile economice externe afecteaza substantial economia locala si politicile monetare ale bancii, transmite MarketWatch. Banca centrala estimeaza ca sanctiunile economice impuse de statele din Europa de Vest, SUA si Canada vor ramane in vigoare pana in 2017, relateaza Mediafax.

In ciuda dificultatilor economice, banca a reiterat angajamentul privind trecerea la o politica de tintire a inflatiei, sustinand ca va permite flotarea libera a rublei pana la finele anului. Institutia estimeaza ca inflatia anuala va cobori la 4% pana in 2017, de la o rata de peste 8% preconizata in acest an. Reducerea ratei anuale va fi posibila daca guvernul va ridica interdictia privind importurile de alimente din tarile care au sanctionat Rusia, potrivit raportului bancii.

Rubla s-a depreciat luni la circa 46 de unitati fata de dolar dupa publicarea raportului, dupa ce pe parcursul sedintei a atins un minim de 45,5 de unitati in urma comentariilor presedintelui Vladimir Putin, care a declarat ca rubla isi va reduce declinul in perioada urmatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri