Uniunea Europeana nu planuieste deocamdata adoptarea de noi sanctiuni impotriva Rusiei, a precizat marti cancelarul german Angela Merkel, in contextul deteriorarii situatiei din estul Ucrainei in urma alegerilor organizate de rebelii separatisti, relateaza AFP.

Angela Merkel a evocat posibilitatea extinderii listei cu oficialii ucraineni prorusi vizati de sanctiuni europene. "In afara de aceasta, nici o noua sanctiune economica nu este prevazuta pentru moment", a afirmat cancelarul german, intr-o conferinta de presa, la Berlin.

"Sanctiunile nu reprezinta un scop in sine, ci un instrument si se afla in continuare pe masa", a declarat, anterior, la Berlin, sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, dupa intrevederea cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, noteaza Mediafax. "Vom avea luni o reuniune ministeriala la Bruxelles. Discutiile vor viza oportunitatea extinderii sanctiunilor, dar, in special, cum sa sustinem Ucraina in aceste momente dificile", a afirmat Mogherini.

Situatia din estul Ucrainei, in plina deteriorare

"Cea mai mare provocare nu este doar cum sa reactionam la situatia din teren, care nu se imbunatateste, dar si cum sa transformam Ucraina intr-o poveste de succes, sa aratam ca alegerea parcursului european aduce rezultate bune pentru tara si pentru oameni", adaugat sefa diplomatiei europene.

Cinci militari ucrainei si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore in estul separatist, ridicand la 1.052 de morti numarul victimelor inregistrate in total in randul armatei ucrainene de la inceperea confruntarilor, in aprilie, a anuntat marti purtatorul de cuvant al armatei ucrainene.

Situatia din estul Ucrainei s-a deteriorat dupa organizarea alegerilor in regiunile separatiste, la 2 noiembrie, care au fragilizat procesul de pace lansat in septembrie. In ultimele zile, importante convoaie cu armament greu, inclusiv tancuri si camioane, au fost observate de jurnalistii AFP indreptandu-se spre regiune.

Prezenta convoaielor, confirmata de observatorii OSCE aflati in regiune pentru a monitoriza aplicarea acordului de incetare a focului din 5 septembrie, provoaca temeri cu privire la riscul reizbucnirii unui razboi total in regiune.
La 3 noiembrie, dupa scrutinul castigat de rebelii prorusi in estul Ucrainei, Guvernul german a cerut autoritatilor ruse sa respecte "integritatea teritoriala a Ucrainei", fara sa excluda noi sanctiuni europene impotriva Moscovei.

Sursa foto: Angela Merkel/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri