Economia din zona euro se afla in prezent intr-o situatie "critica", pe fondul ritmului slab de crestere si a inflatiei scazute, a declarat Yves Mersch, membru al Comitetului Executiv al Bancii Centrale Europene.

"Situatia economica este critica. Cresterea economica este slaba, iar inflatia este extraordinar de scazuta", a spus Merch in timpul unui eveniment bancar organizat in orasul german Herrenberg, relateaza Wall Street Journal.
Comentariile lui Mersch au fost facute la mai putin de o saptamana dupa decizia BCE de a mentine rata dobanzii de politica monetara la nivelul minim record de 0,05%, informeaza Mediafax.

Statele din zona trebuie sa-si mareasca competitivitatea

Inflatia anuala din zona euro a accelerat nesemnificativ la 0,4% in octombrie, de la 0,3% in luna precedenta, dar a ramas cu mult sub tinta BCE pe termen mediu, de 2%. Stabilizarea preturilor de consum este o "conditie indispensabila" pentru impulsionarea economiei, dar nu este suficienta pentru ca zona euro sa inregistreze un ritm sustinut de crestere economica, a afirmat Mersch, care a adaugat ca statele din zona trebuie sa-si imbunatateasca gradul de competitivitate.

BCE a anuntat recent noi masuri pentru sprijinirea economiei din zona euro, printre care acordarea de imprumuturi ieftine pentru bancile comerciale si programe pentru achizitii de obligatiuni si de titluri garantate cu active. Potrivit lui Mersch, BCE va demara saptamana viitoare achizitiile de titluri garantate cu active.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri