Economia Germaniei va creste cu un ritm incetinit in ultimul trimestru din 2014, in contextul unei cereri scazute si al incetinirii revenirii economice in cele mai multe state din Uniunea Europeana, conform Bundesbank, care a reiterat opozitia fata de extinderea cheltuielilor bugetare.

"Inrautatirea asteptarilor privind economia germana si stagnarea volumului de comenzi noi indica o evolutie mai degraba slaba a economiei in Germania cel putin pana la finalul anului 2014", se arata intr-un raport al bancii centrale a Germaniei.

Produsul intern brut al Germaniei a urcat cu doar 0,1% in trimestrul al treilea prin comparatie cu trimestrul anterior, ceea ce a alimentat ingrijorarile legate de faptul ca preturile scazute ale energiei, beneficiile aduse de o moneda europeana slaba pentru exporturi si cresterea consumului nu vor fi suficiente pentru a sustine elanul celei mai mari economii din UE, arata Mediafax.

Banca federala nu sustine cresterea cheltuielilor publice

De asemenea, cresterea investitiilor va fi slaba, in conditiile in care volumul comenzilor din industrie nu a mai avansat de la inceputul anului, potrivit raportului. Cu toate acestea, Bundesbank si-a reafirmat opozitia fata de extinderea cheltuielilor publice pentru sustinerea cresterii economice.

"Un pachet suplimentar de masuri de stimulare ar aduce beneficii nesemnificative situatiei economice din Germania si din restul zonei euro", se arata in raport.

In schimb, banca centrala a Germaniei a precizat ca unele modificari aduse politicii fiscale ar putea sprijini cresterea economica prin imbunatatirea structurii bugetului si prin eficientizarea cheltuielilor cu infrastructura. In luna octombrie, Germania a revizuit in scadere estimarile privind avansul economic din 2014 si 2015, preconizand o crestere a PIB de numai 1,2% in acest an, fata de 1,8% anterior, si de 1,3% anul viitor, fata de avansul de 2% prognozat initial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri