Guvernul de la Quito a anuntat ca fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, refugiat de doi ani in sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra, va beneficia de azil politic "atat timp cat va fi necesar", relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Ecuadorul "confirma validitatea azilului acordat lui Julian Assange si reafirma intentia sa de a mentine aceasta protectie atat timp cat va fi necesar, pana cand Assange se va stabili intr-un loc sigur", informeaza Ministerul ecuadorian de Externe intr-un comunicat.

Australianul Julian Assange s-a refugiat la 19 iunie 2012 in sediul Ambasadei Ecuadorului, care se bucura de inviolabilitate diplomatica, pentru a scapa unei extradari catre Suedia, unde este acuzat de comiterea unor agresiuni sexuale pe care le neaga. El se teme ca din Suedia ar urma sa fie trimis si judecat in Statele Unite.

Curtea de Apel de la Stockholm a confirmat mandatul de arestare emis intr-un caz de agresiune sexuala pe numele lui Assange, care cerea anularea acestuia. Justitia suedeza considera ca, daca mandatul este anulat, riscul fugii australianului in varsta de 43 de ani ar fi "important", fuga permitandu-i sa scape de proces.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri