Sanctiunile occidentale ar genera pierderi de 32 de miliarde de euro pe an din cauza sanctiunilor occidentale, iar prabusirea cursului petrolului ar aduce pierderi de pana la 80 de miliarde de euro, a apreciat luni ministrul rus al Finantelor, Anton Siluanov, citat de AFP.

"Vom inregistra o pierdere de ordinul a 40 de miliarde de dolari (32 de miliarde de euro) pe an din cauza sanctiunilor geopolitice si am putea pierde 90-100 de miliarde de dolari (72-80 de miliarde de euro) din cauza scaderii cu 30 la suta a cursului petrolului", a declarat ministrul rus, citat de agentia de presa Tass, conform Mediafax.

In replica fata de atitudinea sa privind criza ucraineana, Rusia a fost vizata incepand din primavara de o serie de sanctiuni occidentale fara precedent, care au adus economia sa in pragul recesiunii, provocand in special deprecierea rublei, care a pierdut aproape o treime din valoarea sa in fata euro.

In conditiile in care aproximativ o jumatate din veniturile sale bugetare depind de petrol, economia Rusiei este de asemenea grav afectata de scaderea pretului aurului negru, care a scazut sub 80 de dolari pe baril la Londra saptamana trecuta, pentru prima data dupa patru ani, provocand o unda de soc pe pietele financiare ruse. Implicata intr-un conflict cu Occidentul dupa anexarea peninsulei ucrainene Crimeea in martie, Rusia a inregistrat de atunci retrageri masive de capital, estimate de Banca Centrala la 128 de miliarde de dolari anul acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri