Jurnalistii au intrat, miercuri, intr-o greva de 24 de ore, privand populatia de stiri, mobilizarea fiind organizata cu o zi inainte de greva generala a sindicatelor din domeniile privat si public, relateaza AFP.

"Nu scaderilor salariale", mentiona principala banderola a unei reuniuni de aproximativ 500 de jurnalisti, care au manifestat in fata sediului Sindicatului redactorilor cotidianelor grecesti (Esiea), in centrul Atenei, dupa care au defilat pana in Piata Syntagma, in fata Parlamentului, un traseu de 1,5 kilometri, potrivit politiei.

Presa "ramane sectorul cel mai afectat" de la izbucnirea crizei in 2010, a anuntat pentru AFP Pashalis Koroneos, un jurnalist al cotidianului Eleftherotypia, care nu mai apare zece zile, dupa o actiune de greva a unor jurnalisti ce nu au mai fost platiti de noua luni, arata Mediafax.

Presa, un domeniu sufocat de criza

In ultimii ani, numeroase publicatii, site-uri sau posturi de televiziune s-au inchis in Grecia, in timp ce cifra de afaceri a presei a scazut brusc. Doar inchiderea fostei televiziuni publice elene (ERT) in iunie 2013 de catre guvern a provocat concedierea a 2.600 de angajati, dintre care cel putin o treime au fost reangajati la noua televiziune publica NERIT. "Somajul in sector atinge 40%, iar cei care lucreaza se confrunta cu situatii precare si reduceri salariale", subliniaza Pashalis Koroneos.

Sindicatul privat GSEE si cel public Adedy au facut apel, joi, la o greva generala de 24 de ore, pentru a denunta "continuarea politicii de austeritate" si a reclama "revenirea la salarii demne si la locuri de munca permanente". Aceasta greva intervine in momentul in care Guvernul de la Atena poarta negocieri dure cu creditorii Greciei, UE si FMI, asupra bugetului de stat pe 2015 si continuarii sau nu a noilor masuri de austeritate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri