NATO vrea sa revina la relatii normale cu Moscova, a declarat directorul Biroului de informatii al Aliantei in Rusia, Robert Pszel, intr-un interviu acordat agentiei Sputnik, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.

"Stiu cu certitudine ca toate statele NATO si insasi NATO ar vrea, din punct de vedere politic, sa revina pe calea relatiilor normale, complete si axate pe parteneriat cu Rusia. Este dorinta noastra", a precizat Robert Pszel, citat de Mediafax. Potrivit lui Robert Pszel, NATO nu cauta o confruntare cu Rusia. Reprezentantul Aliantei a subliniat insa ca in prezent are loc "una dintre crizele cele mai importante, daca nu cea mai importanta, in relatiile dintre NATO si Rusia".

El a indicat ca in anii 1990, "au fost depuse eforturi pentru a dezvolta relatiile conform unor principii noi, cu o forma noua si teme noi (...). Multi ani, aliatii si Rusia au investit in aceste relatii", a precizat acesta. In contextul crizei ucrainene, NATO si-a intensificat patrulele aeriene deasupra tarilor baltice si a trimis intariri in Marea Baltica si Marea Mediterana.

Avioane de recunoastere ale Aliantei survoleaza in mod regulat Polonia si Romania. Statele Unite intentioneaza de asemenea sa stationeze aproape 150 de tancuri si vehicule blindate in state NATO, iar o parte dintre acestea vor fi trimise in Europa de Est pentru a participa la exercitii.

Sursa foto: Steagul NATO/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri