Premierul britanic David Cameron, aflat sub presiunea curentului eurofob din Marea Britanie, urmeaza sa anunte noi masuri pentru a limita accesul la indemnizatii sociale al imigrantilor care provin din Uniunea Europeana, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Intr-un discurs ale carui linii principale au fost dezvaluite in cursul noptii, premierul britanic va pleda pentru un termen de patru ani inainte ca imigrantii sa poata obtine anumite avantaje, precum reducerea impozitelor sau locuinte sociale. Aceste limitari sunt, in opinia sa, o "necesitate absoluta" daca Marea Britanie vrea sa ramana in Uniunea Europeana. David Cameron a promis, in caz de victorie la alegerile generale din mai 2015, organizarea unui referendum privind iesirea tarii din UE.

Alte variante evocate in ultimele saptamani, precum instaurarea unui plafon privind numarul de imigranti, au fost insa abandonate. Consilierii premierului conservator se tem ca o asemenea masura nu poate fi aplicata pentru ca nu ar fi conforma cu principiul liberei circulatii a persoanelor in UE.

„Trebuie sa franam afluxul de imigranti veniti din restul UE”

"Obiectivul meu este simplu: sa facem sistemul nostru de imigratie mai just si sa franam afluxul exceptional de imigranti veniti din restul UE", va anunta Cameron vineri. Discursul sau intervine la o zi dupa publicarea unor noi date privind imigratia, considerate ca o noua lovitura cu sase luni inaintea alegerilor generale.

Partidul Conservator si-a fixat ca obiectiv limitarea migratiei nete (diferenta intre imigranti si emigranti) la 100.000 de persoane. Oficiul National de Statistica a prezentat insa joi o crestere de 39 la suta a migratiei nete in perioada iunie 2013-iunie 2014, la 260.000 de persoane. Mai mult de jumatate dintre cele 583.000 de persoane care au sosit in tara in aceasta perioada sunt cetateni din celelalte state UE.

Aceasta deriva a accentuat presiunea asupra lui David Cameron din partea aripii eurosceptice a partidului sau si a partidului populist UKIP, care a facut din imigratie principala sa arma de lupta.

Premierul nu exclude, in lipsa de reforme, sa pledeze pentru iesirea tarii din UE in cadrul unui referendum prevazut pentru 2017. "Daca reusesc, voi milita pentru mentinerea tarii noastre intr-o UE reformata. Dar daca preocuparile noastre nu sunt auzite si relatiile noastre cu UE nu ajung la un echilibru mai bun, atunci, evident, nu pot exclude nimic", va spune el vineri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri