Rusia nu mai este un partener strategic al Uniunii Europene, ci a devenit "o problema strategica", afirma fostul premier polonez Donald Tusk, presedintele ales al Consiliului European.

"Din punctul de vedere al esentei relatiei dintre Rusia, Ucraina, Polonia si Europa (...), dupa summitul NATO din 2008, de la Bucuresti, nu am avut nico indoiala ca jocul geopolitic dintre Rusia si Europa si dintre Rusia si Polonia va avea ca miza Ucraina", a declarat Donald Tusk pentru Financial Times, potrivit Mediafax.

"Pentru presedintele Vladimir Putin si pentru Rusia de astazi, Uniunea Europeana reprezinta o problema. Si trebuie sa intelegem, cred ca suntem aproape de acest moment, ca Rusia nu este partenerul nostru strategic. Rusia este problema noastra strategica", a afirmat Donald Tusk.

Referindu-se la abordarea sa in functia de presedinte-ales al Consiliului European, Donald Tusk a precizat: "Daca sunt federalist in contextul european? Raspunsul este nu. Nu imi plac ideologiile, nu imi plac strategiile pe 20 de ani. Sunt niste prostii. Trebuie sa fii pregatit sa reactionezi la orice situatie. Trebuie sa aperi substanta, valorile elementare", a spus Donald Tusk.

360b / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri