Numarul automobilistilor din China este aproape cat populaia Statelor Unite, adica 319 milioane de persoane, si cu toate acestea doi din trei adulti din China nu detin inca permis.

Numarul automobilistilor din China a depasit 300 de milioane, fiind aproape cat populatia de 319 milioane de persoane a Statelor Unite, dar cu toate acestea doi din trei adulti din China inca nu detin permis de conducere, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

In numai patru ani, numarul soferilor din China a crescut cu 100 de milioane, iar numarul vehiculelor depaseste 1 milion in 35 dintre orasele acestei tari. In centre urbane importante, precum Beijing si Shenzhen, acest numar este de doua ori mai mare, potrivit datelor Ministerului Sigurantei Publice. Cresterea numarului de automobilisti va mari cererea de vehicule, sporind problemele in orasele afectate deja de poluare si aglomeratie. Ministerul a anuntat in aceasta saptamana ca vrea sa faciliteze obtinerea carnetelor de conducere prin eliminarea obligativitatii frecventarii de cursuri in acest sens.

"Aglomeratia in trafic este deja o problema, in special in marile metropole. Guvernul incearca deja sa rezolve problemele de poluare", a declarat Lin Huaibin, analist la IHS Automotive in Shanghai. Potrivit estimarilor Asociatiei Producatorilor de Automobile din China, vanzarile auto ar putea atinge in acest an circa 23 de milioane de noi vehicule

Orase precum Beijing, Shanghai si Hangzhou au limitat numarul de automobile noi, in cadrul masurilor de reducere a emisiilor poluante. Chiar daca numarul automobilistilor a crescut, cel al accidentelor grave a scazut, potrivit ministerului. Decesele cauzate de viteza excesiva au scazut cu 36% in ultimii doi ani, iar cele provocate de soferii aflati in stare de ebrietate s-au redus cu 39%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »


Setari Cookie-uri